Optimale financieringsoplossingen voor uw onderneming

Onze debt/capital advisory services

KAVERE Corporate Finance BV is een onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in het structureren en arrangeren van financieringsoplossingen voor ondernemingen. Wat voor vorm van financiering uw onderneming ook behoeft, bancaire financiering, equity, mezzanine, andere vormen van financiering of zgn. gestapelde financieringen, KAVERE Corporate Finance staat u graag terzijde.

Wij spreken de taal van de bankiers

Dit is niet zo gek, omdat wij immers zelf bankier zijn geweest. Doordat wij zelf als account/relatie manager bij de bank verantwoordelijk waren voor de financiering van uw onderneming, weten wij als geen ander wat benodigd is om uw financieringsaanvraag vlot en tegen de juiste condities gefiatteerd te krijgen. Wij hebben hierbij ruime ervaring in zowel het MKB alsmede het large corporate segment.
Bijkomend voordeel van ons arbeidsverleden bij de diverse Nederlandse grootbanken is dat wij zeer goede ingangen hebben bij de relevante afdelingen en betrokkenen binnen de diverse banken.

Wij kennen de wereld van investeerders

Door onze jarenlange corporate finance / investment banking ervaring opgedaan op o.a. de Amsterdam Zuidas, kennen wij de diverse private equity partijen, family offices, informal investors, partijen actief in (achtergestelde) obligaties enz. Hierdoor zijn wij als geen ander in staat om efficiënt en effectief een optimale financieringsoplossing voor uw onderneming te arrangeren.

KAVERE Corporate Finance wordt onder meer betrokken in de volgende situaties:

-  Groei- en herfinanciering: aflopende kredietfaciliteiten, nieuwe financieringsbehoefte. Bilaterale financiering(en) danwel club of syndicaat leningen (LMA documentatie). Asset based financieringen zoals lease en factoring
-  Herstructureringen of heronderhandelingen: convenanten waivers en heronderhandeling, uitbreiding en verbetering van faciliteiten, verlangde wijzigingen in zekerheden
-  Technische Debt Advisory: kapitaalstructuurevaluatie, advisering rondom kredietdocumentatie
-  Overname, leveraged buy-out (LBO), management buy-out (MBO): acquisitie financiering. Doordat kennis en ervaring op het gebied van financiering wordt gecombineerd met fusie en overnames gerelateerde kennis en ervaring, kunnen wij voor u de gehele transactie structureren en tegelijkertijd de financiering ervan arrangeren.

Stadslandschap met denkende man

Zou uw onderneming op verantwoorde wijze meer kunnen lenen? Minder aflossen wellicht? Zijn lease en factoring interessante alternatieven? Kunnen kredietopslagen omlaag? Kunnen zekerheden worden vrijgespeeld? Zou meer flexibiliteit mogelijk zijn? En zo ja, tegen welke voorwaarden? Is dit te realiseren bij de huidige financier(s), of is het zinvol eens breder in de markt te kijken? KAVERE Corporate Finance kan u helpen met bovenstaande vragen.

Overweegt u bijvoorbeeld een overname of management buy-out? Vaak zijn de mogelijkheden, ook bij uw bestaande financiers groter dan u denkt. Voorwaarde is o.a. wel een goede onderbouwing en presentatie, geschreven in de ´taal van financiers´. Graag komen wij met u hierover in contact.